zondag 14 maart 2010

Oranjebuurt

Zo af en toe fiets ik door het dorp. Deze keer om wat post rond te brengen voor Dodewero .Ook wat klanten in de Oranjestraat sorry laan. We hebben hier niet zoveel lanen doch de gehele Oranjebuurt, dat zijn lanen. Vast wel over gedacht in de oude gemeente Dodewaard. Vanuit de verte valt dit bouwwerk kantuurlijk wel op. Niet een gebouw wat je in een laan verwacht, alhoewel in bogentijd kun je natuurlijk van alles verwachten.


Als je wat dichterbijkomt zie je dat het "gebouw" een hol is. Een Oranjehol, dat wel. Er komen af en toe geluiden uit dit hol waaruit blijkt dat er geen holbewoners inzitten doch figuren uit 2010, althans zo klinken de geluiden c.q. de muziek. Best wel benieuwd wat er in het hol gaande is maar dat is nog even geheim voor niet oranjebuurtfiguren.. 


zondag 7 maart 2010

Matensestraat

Op de Matensestraat verrijst ook een bouwwerk voor het bogenfeest. Houtskeletbouw zo te zien. De rode kratjes geven extra kleur aan het gebouw. Benieuwd wat het voorstelt. Alle begin is moeilijk? De boog kan niet altijd gespannen zijn? Beter 2 kratjes aan de muur dan een pallet bij van Blitterswijk? Hoe heet die buurt ook alweer die daar bouwt?